Târgul Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov – la a X-a ediţie


Ziua I-a

Aşa am aflat că Târgul Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov a devenit deja o tradiţie firească. Retrospectiva celor nouă ediţii trecute, în chiar debutul programului de anul acesta, a servit drept element de coagulare a unui public divers ce s-a întrunit într-o nouă incintă aleasă pentru desfăşurarea evenimentului. Cea de-a X-a Ediţie a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov a avut loc între 21 şi 24 martie 2013 la Braşov Buisiness Park şi s-a deschis printr-un discurs al oficialităţilor şi organizatorilor care au reuşit să transforme târgul într-o frumoasă tradiţie. Lumea prezentă- nici prea multă, nici puţină, exact aşa cum ne-am obişnuit pe la mai toate manifestările culturale, părea hotărâtă să nu plece cu mâinile goale şi să profite din plin de oferta culturală.

Lansarea cărţii lui Ion Topolog Popescu- ,,Lector-lictor”, prezentată de Preşedintele Filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor, Doru Munteanu, a fost precedată de acordarea Premiilor aceleaşi Uniuni de Creaţie pentru anul 2011. De, în scriitură ca în minerit, întâi sapi şi banii mai pe urmă! A urmat un recital la nai al Georgiei Gulea şi un vernisaj de icoane pe sticlă prezentat de preotul şi profesorul universitar Ovidiu Moceanu. Pe la amiază, numărul vizitatorilor s-a micşorat, de vină fiind, probabil, cofetăria şi cantina de la parterul Braşov Buisiness Park.

Odată cu prezentarea volumelor colective de studii literare şi culturale ale profesorilor de la Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania- Andrei Bodiu, Georgeta Moarcăs, Rodica Ilie şi Adrian Lăcătuş, atmosfera a început să fie animată îndeosebi de studenţii bucuroşi, bănuim noi, să schimbe lungile prelegeri de la cursuri cu un cadru atât de distins.

Timpul unei gustări s-a suprapus tocmai bine cu lansarea cărţii ,,Salata de texte” de Nicolae Stoie. Şi ca totul să pice şi mai bine, a urmat o lansare de carte şi de album muzical- ,,Apa de ploaie” de Anca Oprescu şi Walter Dionisie. Şi după ce Editura Pastel şi-a prezentat noutăţile pentru acest târg, moderatoarea evenimentului, mereu binedispusa Silvana Enache, a făcut o invitaţie publicului de a încheia seara aşa cum se cuvine, în compania folkistei Maria Magdalena Dănailă şi One man’s showului Horaţiu Mălăiele!

Pagini:  1   2   3