„Hotel Universal” la Braşov

Simona Sora - Hotel Universal, BrasovPe data de 13 martie, Librăria Şt. O. Iosif s-a transformat într-un hotel pentru iubitorii de carte din Braşov. Acolo a avut loc lansarea romanul Simonei Sora, Hotel Universal. Andrei Bodiu, care a fost şi moderatorul evenimentului, a subliniat prezenţa vie din mediul cultural românesc a Simonei Sora, activitatatea acesteia din paginile revistei „Dilema Veche”, dar şi calitatea sa de coordonator şi de director al „Dilematicii”. Acelaşi Andrei Bodiu a reamintit şi că Hotel Universal, unul dintre cele mai bine plasate, critic vorbind, romane din 2012, reprezintă romanul de debut al scriitoarei.

Al doilea vorbitor, Adrian Lăcătuş, a afirmat că ne aflăm în faţa unei cărţi care nu poate fi ocolită, o carte inedită scrisă după un dicteu propriu şi cu totul original. În aceeaşi ordine de idei, vorbitorul a adăugat că romanul excelează şi într-o dimensiune stilistică, iar raportarea a oamenilor din diferite regiuni ale României la realitatea înconjurătoare şi la ceilalţi semeni ne oferă pagini deosebit de provocatoare.

În finalul evenimentului, Simona Sora a mulţumit pentru invitaţie şi, după ce a precizat că este conştientă de faptul că literele braşovene ori te confirmă, ori te îngroapă din punct de vedere literar, a citit publicului numeros câteva pagini din romanul său – Hotel Universal.