Meniurile militare între realitate şi ideologie


MeniuriColecţiile Speciale ale ibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov păstrează în fondul „Aurel Andrei Mureşianu” două interesante meniuri militare din perioada celor două războaie mondiale.

Primul dintre ele este tipărit pe un carton decorativ şi cu o ornamentaţie specifică, în tehnica timbrului sec, reprezentând sticle, carafe şi pahare aşezate pe o masă, înconjurate de struguri, frunze şi corzi de viţă de vie. A aparţinut Diviziei a 16-a, mobilizată în sectorul nord al frontului cu Ungaria bolşevică, mai precis locotenentului Mureşeanu, aşa cum este notat în colţul din dreapta. La 30 noiembrie 1919, restaurantul Hegedűs şi Sándor asigura militarilor români, probabil cantonaţi la Debreţin, următorul meniu: ţuică, peşte cu sos maioneză şi tartar, supă cu pateuri, conopidă garnisită cu jambon, muşchi cu tartine de unt şi ragout, cremă à la Fata-Morgana, tort, cafea, vin şi şampanie.

Pagini:  1   2 
Articol scris de Ruxandra Nazare
Vedeţi si alte articole scrise de Ruxandra Nazare
Powered By DT Author Box

Un comentariu

Lasă un comentariu

* Câmpuri obligatorii