Volumul „Trupul şi litera”- o evocare a personalităţii şi persoanei lui Gheorghe Crăciun


Gheorghe Craciun - Imagine trup si litera În seara zilei de 24 ianuarie, la librăria Şt. O. Iosif din Braşov a avut loc lansarea cărţii „Trupul şi litera”, lucrare coordonată de Andrei Bodiu şi Georgeta Moarcăs. Volumul, apărut la editura clujeană Casa Cărţii de Ştiinţă, reprezintă suma celor mai importante contribuţii din cadrul Conferinţei Naţionale de Literatură Română Contemporană în ediţia ei specială Gheorghe Crăciun, ediţie care se organizează o dată la cinci ani. Lansarea volumului a coincis cu comemorarea a şase ani de la dispariţia regretatului scriitor.

În cele aproape două ore, cât a durat lansarea, s-a readus în prim plan nu doar importanţa şi originalitatea scriitorului şi teoreticianului Gheorghe Crăciun, ci şi imaginea prietenului Gheorghe Crăciun, cu meticulozitatea sa ardeleană, cel care s-a dedicat fără rezerve meseriei lui, reuşind să dea o identitate deosebită facultăţii de Litere din Braşov. Această identitate fiind reliefată şi de către Alexandru Muşina care a relatat într-un mod anecdotic că în perioada de început a prieteniei sale cu Gheorghe Crăciun, astăzi consacraţii Andrei Bodiu, Caius Dobrescu, Simona Popescu, Sorin Adam Matei, Gabi Găman sau Marius Oprea erau pe atunci nişte tineri aflaţi la început de drum.

Printre cei care au ţinut să evoce personalitatea scriitorului s-au numărat coordonatorii volumului, Andrei Bodiu şi Georgeta Moarcăs, moderatorul Adrian Lăcătuş, mai sus menţionatul Alexandru Muşina, dar şi Ovidiu Moceanu şi Caius Dobrescu.

Pagini:  1   2 
Articol scris de Dan Tabac
Vedeţi si alte articole scrise de Dan Tabac
Powered By DT Author Box

Un comentariu

Lasă un comentariu