Visele tratate ca atare la Braşov

Moceanu Ovidiu Tratatul despre visParcă ar fi un vis, turul de forţă al Facultăţii de litere din Braşov continuă şi în 2013. Mărţişorul literar a adus, pe lângă altă serie de evenimente, şi lansarea cărţii ,,Tratatul despre vis”, aparţinând profesorului şi preotului Ovidiu Moceanu. Mansarda Casei Baiulescu, arhiplină cu studenţi şi braşoveni interesaţi de noutatea editorială, a fost pentru aproape două ore locul unde visele au fost tratate ca atare.

Andrei Bodiu a subliniat calitatea apariţiei editoriale, moderatorul evenimentului reiterând în acest sens că volumul lansat respectă toate canoanele unui tratat, nefiind doar o proiecţie superficială a temei visului. Georgeta Moarcăs a evidenţiat amploarea proiectului, semnalând câteva din reperele biblice regăsite în prezentul Tratat. Deasemenea, singura prezenţă feminină dintre vorbitori, a remarcat şi modul spectaculos în care Ovidiu Moceanu a reuşit să facă trecerea de la roman la o operă structurată ştiinţific.

Adrian Lăcătuş a reamintit pasaje din opera autorului care prevesteau această apariţie. Ultimul vorbitor a mai punctat şi calitatea lui Ovidiu Moceanu de a reuşi să transforme un tratat ştiinţific într-o lucrare digerabilă literar.

În final, autorul a mulţumit celor prezenţi şi a făcut o scurtă prezentare a genezei Tratatului. Publicul, atent pe tot parcursul evenimentului, a plusat şi după încheierea lansării, arătându-se extrem de interesat să obţină un exemplar din ,,Tratatul despre vis”.

Articol scris de Dan Tabac
Vedeţi si alte articole scrise de Dan Tabac
Powered By DT Author Box

Un comentariu

Lasă un comentariu